bindipelletkachels

bintein groothandel - bindipack 

Welkom bij onze service met wat kan ik u van dienst zijn ? 

we doen onderhoud van alle merken

De kachel + schoorsteen wordt gereinigd

- De pelletkachel zetten we buiten en blazen ze vervolgens helemaal uit, dit is de beste manier om pelletkachels te reinigen , door dat we de pelletkachel uitblazen wordt al het roet verwijderd uit de kachel, ook op moeilijk bereikbare plaatsen waar stofzuigers niet bij kunnen , het is op deze plaatsten dat u grote roet ophoping hebt als de kachel nooit word uitgeblazen, de meeste zetten de kachel nooit buiten en reinigen hem met de stofzuiger dit is verkeerd , het kan zelf leiden tot het uitbranden van de kachel , dus let op door wie u uw onderhoud laat doen , het kan perfect zijn dat de winkel waar u uw kachel gekocht hebt , de kachel alleen maar reinigt met de stofzuiger, wat een grote fout is , maar het gebeurt vaak, daarom doen wij onderhoud van alle merken zodat iedereen een betaalbaar en professioneel onderhoud geeft voor hun kachel 

- De schoorsteen wordt mee gereinigd met de kachel, het voordeel voor u is dat alles in 1 keer gereinigd is voor dezelfde prijs , vanaf beneden steken we een borstel in de schoorsteen zodat het roet vrijkomt, vervolgens word al het roet met een emmer en stofzuiger uit de schoorsteen gehaald

- De prijs ? : 90 euro + 21 % btw + 0,5 euro per gereden km van vertrek tot terugkomst.

Onderhoud pellet kachels

Bij bindipelletkachels kunt u terecht voor het onderhoud van uw pelletkachel

vermeld het volgende

- merk kachel

- type kachel ( ventilatie , hydro, kanalisatie)

- laatste onderhoud 

- uw adres 

- uw telefoon

Hersteldienst

wij herstellen uw kachel 

vermeld het volgende

- wat is het probleem

- het merk ( een van onze kachels of een ander merk )

- hoe lang is uw kachel al gekuist 

- welke pellets gebruikt u 

- is het een mechanisch of schoorsteenprobleem

- uw adres

- uw telefoon

Leveren aan huis 

Wij leveren pellets aan huis in heel belgie

vermeld het volgende

- welke pellets

- hoeveel pellets( min 1 pallet) 

- uw adres 

- uw telefoon

Wat doen wij ?

- Onderhoud pelletkachels: Een pelletkachel moet jaarlijks gereinigd worden om optimaal te werken. Er bouwt zich namelijk as op in de kachel daardoor heeft u minder rendement van uw kachel of zal de kachels slecht of niet branden.

- Wij leveren pellets aan huis

- Uw pelletkachel werkt niet meer wat moet ik doen ?

  • Resetten: Door de switch aan de achterkant van uw kachel eens ON en OFF te zetten kan u uw kachel resetten, dit kan soms werken als u een foutmelding krijgt.
  • U krijgt een foutcode: Als u een foutcode krijgt is het gemakkelijk om het probleem te identificeren. Het kan gaan van simpelweg geen pellets meer in de pelletbak tot een mechanische fout. Het kan ook gewoon zijn dat uw kachel te vervuild is en niet meer wil starten.
  • Indien u niet instaat bent om zelf het probleem op te lossen contacteert u ons. Wij komen dan het probleem vaststellen en de kachel repareren. De prijs voor een herstelling bedraagt 50 euro + de onderdelen die we nodig hebben 

- Ik heb slechte pellets maar ze zeiden dat het de beste waren. Hoe kan dit ? Uw pellets branden niet goed branden of u hebt te weinig warmte. De oorzaak hiervan kunnen inderdaad de pellets zelf zijn, maar het kan ook zijn dat uw kachel vervuild of slecht afgesteld is.

- Kenmerken van slechte pellets? 

  • Stof in de zak: Als u uw zak pellets omdraait en u ziet stof dan kan u met zekerheid zeggen dat u stookt met slechte pellets. Stof in de zak pellets komt voor als de korrel niet hard geperst is en dit geeft een reductie in warmte. 
  • Donkerkleurige pellets: Donkerkleurige pellets zijn gemaakt van nat zaagsel of hardhout. Nat zaagsel droogt tijdens het maken van pellets, maar het blijft een donkere kleur houden. Deze pellets geven meer as en minder warmte doordat ze maar voor 70% opbranden. Hardhoutpellets zullen een te hoge temperatuur in uw kachel geven waardoor u na lange termijn zelfs een gietijzeren pot kan doen smelten. Ook zult u veel meer as hebben gewoonweg omdat de pellets niet volledig kunnen opbranden in erge gevallen zal u een ophoping krijgen en zal het vuur uitgaan.

Trekken flexibel in schouwen 

Wij trekken een enkelwanding of dubbelwandige flexibel in uw schouw. Met een flexibel koelt de lucht van uw pelletkachel minder af en gaat zo condens tegen.

Gelieve de volgende zaken te vermelden bij het maken van een afspraak:

- de lengte van uw schouw 

- dubbelwandig of enkelwanding

- uw adres

- uw telefoon 

Hebt u een flexibel nodig in uw schoorsteen ja ? of nee ?

- Het word door veel mensen aangeraden om een flexibel te steken in een schoorsteen zelfs al is het niet nodig, het gebeurd vaak dat u extra installatie kosten betaald voor iets dat niet nodig is en in veel gevallen een slechter rendement geeft voor uw pelletkachel, als uw schoorsteen in perfecte staat is, is het nutteloos om een flexibel te steken , het is zelfs slecht, een perfect werkende schoorsteen geeft veel trek , wat goed is voor de pelletkachel, door een goed trekkende schouw heb je een betere verbranding, als u een flexibel hebt in uw schoorsteen moet de kachel meer werken om zijn uitlaatgassen kwijt te geraken, wat leid tot ophoping van roet in de flexibel waardoor de uitlaat alleen maar kleiner wordt en moeilijker wordt, als u een goede schoorsteen hebt en ze raden een flexibel aan is dat gewoon geldklopperij, daar doen wij niet aan mee.

- wanneer is het wel nodig dat u een flexibel hebt in uw schouw ?

Als uw schoorsteen niet volledig dicht is, is het aangeraden om een flexibel te steken, dan word het nut van de flexibel benut, het wordt dan ook aangeraden om een flexibel van 100 diameter te nemen om maximale trek te hebben.

We hopen dat u nu wat wijzer geworden bent uit onze uitleg, wij danken u voor uw vertrouwen 

UA-112687197-1